WARMTEPOMPEN

Warmtepompen voor woningen

Een warmtepomp zorgt voor verwarming en warm water in een woning, sommige warmtepompen ook zorgen voor koeling. Het rendement voor opwarmen ligt rond de 140 en 200 procent. De warmte is afkomstig van drie bronnen: uit de lucht, uit de grond en uit water. Met een warmtepomp kiest u dus voor verwarming van de toekomst, dit zowel voor nieuwbouw als voor renovaties.

Welke bron u ook kiest, het rendement is altijd top, dit omdat de verschillende soorten warmtepompen energiezuiniger zijn dan ooit. Dankzij hun hoge efficiëntiecoëfficiënt (COP) voldoet u zonder zorgen aan de strengste EPB-eisen voor hernieuwbare energie.

Bijkomend voordeel is dat u profiteert van een lagere energiefactuur zonder comfort in te boeten. U verwarmt dus uw nieuwe of bestaande woning op lage temperaturen en toch geniet u van aangename warmte.

Naast het verwarmen van uw woning is het ook mogelijk om uw zwembad te verwarmen met een warmtepomp. U haalt zelfs bij lage temperaturen een optimaal rendement en bespaart zo flink op uw energiefactuur.

Referenties